
اشکان احمدی
متولد ۱۳۷۰ دانشجوی موسیقی
آغاز نوازندگی گیتار را در ٨ و گیتار کلاسیک در١۴ سالگی تحت نظر ساناز تجویدی، بهرام جباری زاده، مهرداد پاکباز و گلفام خیام
بداهه نوازی رادر سال ١٣٩۵ زیر نظر استاد گلفام خیام
شرکت کردن در مسترکلاس های لیلی افشار، Marcin Dylla ،Aniello Desiderio و Lorenzo Micheli
مبانی آهنگسازی و هارمونی را نزد استاد کیاوش صاحب نسق
و سلفژ را نزد آقای سیاوش روشن
شرکت در فستیوال گیتار استامبول(۲۰۱۷)
کسب مقام سوم در سیزدهمین دوره مسابقات جشنواره جوان
اجرا در پروژه non standard music
اجرا در ٢ دوره فستیوال موسیقی معاصر تهران(سومین و چهارمین)
اجرا در سالن های عمارت روبرو(پروژه صدا)
چند اجرا خانه نمایش دا(هفته گیتار کلاسیک)
اجرای گیتار و الکترونیک در خانه نمایش دا
نوازندگی و آهنگسازی در چند فیل کوتاه
نوازندگی و آهنگسازی در چند تئاتر
اجراهای بداهه نوازی به صورت تک نواز و گروه با ساز هایی مانند(تار، ویولوسل ، پیانو ، گیتار …)
سابقه تدریس
آموزشگاه های منظومه خرد
آموزشگاه موسیقی ریرا
آموزشگاه موسیقی رستاک
آموزشگاه موسیقی آوای جم


گیتار
واژه guitar در زبان انگلیسی، gitarre در آلمانی و guietare در فرانسوی همگی مشتق شده از واژه guitiarra در زبان اسپانیایی هستند که آن خود از واژه قیثاره در زبان عربی اندلسی مشتق شدهاست. این واژه نیز خود مشتق شده از واژه لاتین cithara است که نسبت آن به واژه κιθάρα kithara در یونانی باستان میرسد. این واژه یونانی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از واژه پارسی کهن سیهتار (سهتار) آمدهاست.[۱]
روایتهای متفاوتی در مورد تاریخچه گیتار وجود دارد؛ عدهای بر این عقیدهاند که گیتار از ایران سرچشمه گرفتهاست و عدهای نیز بر این نظرند که آن از سیتارای یونانی-آشوری (Greek Assyrian Cithara) که به وسیله رومیها به اسپانیا آورده شده گرفته شدهاست. گیتار نتیجه تحول لوت در اروپا است. لوت نیز خود تحول یافته عود (به عربی العود = چوب) و بربط است. گفته میشود زریاب نامی عود را به اندلس آورد و از آن پس این ساز در اسپانیا و دیگر مناطق آسیا رایج شد.
در زمان حکومت اسلام در اسپانیا، این ساز توسط زریاب دارابگردی و چند تن از شاگردانش به اندلس برده شد. در آن زمان به گیتار، کیتارا یا قیتارا میگفتند و نام کنونی آن برگرفته از همین نام است. در واقع وجود پسوند تار در نام گیتار میتواند موید این باشد که گیتارسازی ایرانی است.
زریاب در ابتدا در اسپانیا شروع به آموزش گیتار کرد و مدرسه موسیقی خود را در زمان عباسیان در آندلس بنا کرد.
جد بزرگ تمام سازهایی که ما به عنوان کوردوفون از آنها یاد کردیم یک کمان موسیقی است که تنها یک سیم ساده به دو سر آن متصل بودهاست که با کشیدن و رها کردن سیم صدایی در کمان ایجاد میشده و این صدا به وسیله یک تقویتکننده صوت که به آن متصل بوده تقویت میشدهاست. ازآنجاکه این سیم تنها یک صدای ساده ایجاد میکرده برای داشتن چندین صدا ابتدا یک سیم دیگر و سپس چندین سیم به اندازههای کوتاهتر به کمان بسته شده و از این طریق چندین صدا تولید گردیده است. ازدیاد این سیمها و افزوده شدن یک جعبه تشدید صوت منجر به اختراع چنگ کمانی (Harp Arquee) گردید. سپسسازی متشکل از مجموعهای از سیمها به نام لیر ظهور کرد که در آن سیمهایی به طول مساوی کار گذاشته شده بود.