داریوش آذر
غیرفعالداریوش آذر متولد مرداد ١٣۶٢ فعالیت حرفهاى موسیقى را با ورود به دانشگاه هنر تهران و نوازندگى ساز تخصصى کنترباس در سال ١٣٨٠ آغاز کرد. پیش از آن از ١٠ سالگى به فراگیرى موسیقى پرداخته بود و پس از فراگیرى ارف (موسیقی کودکان) دورهی سازهاى تمبک، پیانو، کلارینت و آواز کلاسیک را نیز گذارنده بود. اولین تجربهی بزرگ و حرفهای هنریاش پس از گرفتن مدرک موسیقى اتفاق افتاد؛ پیوستن به گروه استاد محمدرضا شجریان یکی از نقاط عطف دوران هنری او محسوب میشود. داریوش با توجه به شناختی که از موسیقی ایرانی و مهارتی که در نواختن سازهای باس داشت بهترین گزینه برای نواختن بم صراحی، ساز ابداعی استاد شجریان به شمار میرفت. پس از آن از سال ١٣٨٨ تا ١٣٩۵ با فعالیت در سبک جز و پیوستن به گروههای دنگ شو، پالت و دیگر گروههاى تلفیقى یکى از موزیسینهای پیشگام در این موسیقى بود. در سال ١٣٩٠ نیز همکارى خود را با همایون شجریان آغاز کرد و آلبوم خداوندان اسرار حاصل این همکاری است.
اما داریوش آذر جدا از فعالیتهایی که در قالب گروهها و همکاری با هنرمندان برجسته داشته خط فکری خود را دارد و در چند سال اخیر به عنوان یک هنرمند مستقل شروع به فعالیت کرده است. تا کنون چهار تکآهنگ از وی منتشر شده است. فضای کارهای شخصی آذر از کارهای گذشتهای که در آنها حضور داشته بسیار متفاوت است. شاید همین تمایز و خط فکری مستقل دلیل جدایی او از گروه پالت باشد.
«آبى خاکسترى»، «اینک مهر تو» و «سیاه و سفید» پیشتر منتشر شده بودند. به تازگی نیز تکآهنگ «به رفتنت بگو» در همکارى با احسان حائرى شاعر گروه چارتار و نوید زمردى فوق لیسانس آهنگسازى منتشر شد. در این اثر با فضاى متفاوت دیگرى در موسیقى آلترنتیو مواجه میشویم. آذر قصد انتشار اولین مجموعه و آلبوم خود را دارد و در حال ضبط آن (بر اساس یک داستان واقعى) در مقام خواننده است.
کنتر باس و گیتار باس
کُنترباس (به فرانسوی: contrebasse) بزرگترین و بمترین ساز زهی آرشهای است که یا به وسیلهٔ آرشه، یا از طریق زخمه زدن (پیتزیکاتو) نواخته میشود. امروزه این ساز در موسیقی کلاسیک غربی در دستهٔ سازهای زهی نقش مهمی را در ارکستر ایفا میکند. کنترباس نهتنها در موسیقی کلاسیک غربی، بلکه در دیگر سبکهای موسیقی مانند جاز، بلوز و راک اند رول کاربرد دارد.
- کنتر باس بزرگترین ساز خانوادهٔ زهی – آرشهایها محسوب میشود.
- دارای بمترین گسترهٔ صوتی در خانوادهٔ زهی – آرشهایها بهشمار میرود.
کوک سیمهای این ساز به ترتیب از زیر به بم عبارت است از:
- سُل (سیم اول)، رِ (سیم دوم)، لا (سیم سوم)، و می (سیم چهارم).
- سیمهای کنترباس برعکس سیمهای ویلن کوک میشوند.
- این ساز یک اکتاو بمتر از نت نوشتهشده صدا میدهد.
- نت این ساز را با کلید فا خط چهارم مینویسند.
- این ساز دارای ۴ سیم است، اما نمونههای ۵ سیمهٔ این ساز نیز وجود دارد. (کنترباسهای ۵سیمه قادرند ۴ نت بمتر از کنترباسهای ۴سیمه اجرا کنند)
- سیمهای کنترباس با فاصله چهارم درست کوک میشوند. اولین سیم کنترباس زیرترین کوک را دارد.