مدرسه موسیقی رنگاهنگ

دنیا دبیری

دنیا دبیری متولد ۶۴ ، ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر ، موسیقی را با نوازندگی ساز سنتور از ۱۰سالگی آغاز کرد و از محضر اساتید : سعید مهرابی ، سعید ثابت ، سورناصفاتی ، سیامک آقایی ، اردوان کامکار و… در زمینه آهنگسازی و دروس وابسته از محضر اساتید احمد پژمان ، کیاوش صاحب نسق ، امیر اسلامی ، کاوه جودت ، احسان صبوحی ، امین هنرمند ، علی اکبر قربانی ، شریف لطفی ، احسان ذبیحی فر ، حمید قنبری ، تنگیز و …… بهره برده است .
سوابق هنری :
نوازندگی سنتور در گروه موسیقی سلامت
نوازندگی سنتور در قطعه نیاز
نوازندگی سنتور در تئاتر شاخه نبات
همکاری با گروه کر به رهبری محمدرضا آذین
همکاری با گروه کر به رهبری محمود میرزایی
سوابق تدریس :
مدرس سنتور آموزشگاه های
مهر ایران ، سرو سهی ، هفت ، سه چهار ، چکامه کرج ، چکاد ، حسینی ، جام جم ، ویول ، فرهنگ و نور ، نغمه مهر ، عطاپور ، مدیان ، مدنی ،…

سنتور

سنتور ساز زهی موسیقی ایرانی است. فرهنگ دهخدا سنتور را این‌گونه بازشناخته‌است:[۱] «از سازهای ایرانی به شکل ذوزنقه که دارای سیم‌های بسیاری است و با دو زخمه چوبی نواخته می‌شود. رایج‌ترین نوع سنتور (۹ خرکی) دارای ۷۲ سیم است که به دسته‌های ۴ تایی و در ۱۸ دسته تقسیم می‌شود.

سنتور بر پایهٔ بررسی‌ها و پژوهش‌ها یکی از کهن‌ترین سازهای گستره ایران به‌شمار می‌رود؛ کهن‌ترین نشانه‌ای که از این ساز برجامانده، از سنگ‌تراشی‌های آشور و بابلیان[نیازمند منبع] (۵۵۹پیش از میلاد) است. در این سنگ‌تراشی‌ها، صف تشریفاتی که به بزرگداشت آشور بانیپال بر پا شده،‌سازی که همانندی زیادی به سنتور دست‌ورزی دارد، در میان آن صف دیده می‌شود.

ابوالحسن علی بن حسین مسعودی (مرگ به سال ۳۴۶ ه. ق) تاریخ‌نگار نامدار و نویسنده نسک مروج‌الذهب در شرح اوضاع موسیقی در زمان ساسانیان، هنگام نام بردن از سازهای متداول موسیقی ساسانی، واژه سنتور (سنطور) را ذکر می‌کند. در کتب کهن و تألیفات ابونصر فارابی و ابن سینا نیز نام سنتور چند بار ذکر شده‌است.

عبدالقادر مراغه‌ای ساز یا طوفان را معرفی کرد که شبیه سنتور دست‌ورزی بود با این تفاوت که برای هر نت، تنها یک تار می‌بستند و با جابجا کردن خرک‌ها، آن را کوک می‌کردند.