سهراب معتبر
مدرس آهنگسازی الکترونیک
فعالیت موسیقی خود را با نواختن گیتار الکتریک و باس در گروهای راک تهران آغاز کرد. در سال ۱۳۸۲ وارد کنسرواتوار تهران شد و در رشته ی گیتار جاز شروع به تحصیل نمود در سال سوم علاقه خود را در رشته ی آهنگسازی یافت به مرور اشتیاقش به موسیقى معاصر و موسیقى الکترونیک باعث شد که بار دیگر ادامه تحصیل این بار در کشور هلند بپردازد. در این مدت به کشف دنیای موسیقی کامپیوتری پرداخت. موسیقی وی در این دوران با مباحث ریاضی و متدهای مختلف سنتز صدا، هم در فرم فیکس مدیا و هم در اجرای زنده سروکار دارد. در سال ۱۳۹۳ از کنسرواتوار سلطنتى لاهه فارغ التحصیل شد و در همان جا به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مشغول گشت. در طی آن سالها اجراهای متعددی در هلند آلمان فرانسه و تهران داشت. در سال ۱۳۹۶ از انستیتو سونولوژی فارغ التحصیل شد و از آن زمان تا کنون در کنار فعالیت موسیقی و همکاری با هنرمندان دیگر به برگزاری ورکشاپ و تدریس مشغول است. او همچنین در گسترش پروژهای با عنوان ACToolkit در رابطه با ساخت صدا با استفاده از احتمالات و تکنیکهای غیراستاندارد برای نرم افزار مکس مشغول به تحقیق و کار هست.
آهنگسازی الکترونیک
موسیقی الکترونیک گونهای از موسیقی است که در مراحل تهیّهٔ آن از سازهای الکترونیک و فناوری موسیقی الکترونیک استفاده میشود یا در تولید صداها از ادوات آکوستیک استفاده نمیشود. بهطور کلّی فرق عمدهٔ آن با انواع دیگر موسیقی در نوع صدای ساختهشده بهوسیلهٔ ابزار الکترونیکی است. نمونههایی از دستگاههای تولید صدای الکترومکانیکی شامل تلهارمونیوم، ارگ هموند و گیتار الکتریک میباشد. همچنین برای تهیّهٔ صدای کاملاً خالص الکترونیک میتوان از دستگاههای ترمین، سینثسایزر و رایانه بهره جست. موسیقی الکترونیک عموماً به صورت بیکلام میباشد.
موسیقی الکترونیک در ابتدا منحصر به استفاده در موسیقی هنری میبود اما در اواخر دههٔ ۶۰ میلادی، با استفاده از شیوههای الکترونیک تهیهٔ صدا به صورت فزاینده در قلمروی عمومی رو به رشد نهاد.
امروزه موسیقی الکترونیک شامل انواع و زیر سبکهای فراوانی میباشد، محدودهای از هنر موسیقی اکسپریمنتال گرفته تا سبک متداول موسیقی رقص الکترونیک.